• Rajaa hakutulosta:

Poets Of The Fall

Poets Of The Fall

Poets of the Fall - laulaja Marko, kitaristi Olli ja kosketinsoittaja Captain - aloitti uransa vuonna 2003. Bändin ensimmäinen single Late Goodbye tavoitti miljoonia ihmisiä ympäri maailman Max Payne 2 -tietokonepelin kautta, ja voitti pelimaailman arvostetun G.A.N.G. Awardin vuonna 2004. Vähän myöhemmin mukaan liittyivät kitaristi Jaska, basisti Jani ja rumpali Jari.

Debyyttialbumi Signs of Life julkaistiin tammikuussa 2005. Levy ponkaisi ilmestymisviikollaan suoraan Suomen virallisen Top 40 -albumilistan ykköseksi, ja viihtyi listalla yli vuoden. Huhtikuussa 2006 julkaistu kakkosalbumi Carnival of Rust valtasi myös ilmestyessään listan paalupaikan, esikoisen ollessa edelleen listoilla. Molemmat albumit myivät sittemmin platinaa. Kolmas albumi Revolution Roulette julkaistiin maaliskuussa 2008. Myös se meni suoraan levylistan ykköspaikalle, ja myi kultaa vain muutama viikko julkaisunsa jälkeen. Neljäs albumi Twilight Theater tuli kauppoihin maaliskuussa 2010. Se myi kultaa viikossa, ja teki samalla myös listahistoriaa antaen bändille neljä ykköspaikkaa neljällä ensimmäisellä albumillaan. Ensimmäinen biisi- ja videokokoelma Alchemy Vol. 1 julkaistiin vuonna 2011, ja viides studioalbumi Temple of Thought näki päivänvalon keväällä 2012.

Albumeilta julkaistut singlet ja videot ovat soineet ahkerasti radiossa, TV:ssä ja netissä. Kappale Carnival of Rust oli Gramexin mukaan vuoden 2006 soitetuin suomalainen kappale, ja Sisältää Hitin -kirjan listalla vuoden toiseksi suurin hitti. Useat singlet kuten Dreaming Wide Awake ja Cradled in Love viettivät viikkoja soitetuimpien kappaleiden joukossa radiossa ja TV:ssä. Yhtyeen kappaleita on käytetty myös videopeleissä Alan Wake ja Alan Wake's American Nightmare. Lisäksi peleissä esiintyy Old Gods of Asgard -virtuaalibändi, jolle POTF teki kokonaan uusia biisejä.

Poets of the Fall on voittanut mm. seuraavat palkinnot:

  1. Paras suomalainen yhtye MTV Europe Music Awardsissa vuonna 2006
  2. Kaikkien aikojen paras suomalainen musiikkivideo TV2:n Musiikki-TV:n äänestyksessä ja vuoden 2006 paras musiikkivideo The Voice -kanavalla (video Carnival of Rust)
  3. Kaksi Emma-palkintoa vuonna 2005: paras debyyttialbumi ja paras tulokas
  4. Kaksi Muuvi-palkintoa: pronssinen Muuvi ja yleisöäänestys-Muuvi 2006 videolla Carnival of Rust
  5. Paras suomalainen yhtye NRJ Radio Awardsissa 2006 Kaupallisten radioasemien Vuoden tulokas -palkinto vuonna 2005

Soittoäänet

Albumit

Kappaleet