• Rajaa hakutulosta:

Iron Maiden

Iron Maiden

Iron Maiden on brittiläinen metallimusiikkia esittävä yhtye, jonka basisti Steve Harris perusti Lontoossa vuonna 1975. Steve Harrisin ohella yhtyeen nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat laulaja Bruce Dickinson, rumpali Nicko McBrain ja kitaristit Dave Murray, Adrian Smith ja Janick Gers.

Iron Maiden edustaa alkuperäistä New Wave of British Heavy Metal. Sen kitaramelodioihin ja moniosaisiin kappaleisiin perustuvan musiikin innoittajina ovat olleet muun muassa Thin Lizzy, UFO, Deep Purple ja Wishbone Ash.

Iron Maiden on ollut 1980-luvun alusta lähtien yksi metallimusiikin menestyneimmistä ja merkittävimmistä yhtyeistä. Yhtyeen albuminmyynnin on arveltu olevan maailmanlaajuisesti yli 90 miljoonaa kappaletta, ja yhtye on saavuttanut Yhdysvalloissa viisi platina-albumia. Suomessa yhtyeen tuotantoa on myyty yli 750 000 kappaletta, ja yhtye on saavuttanut Suomessa kahdeksan kulta- ja kaksi platina-albumia. Iron Maidenin tuorein studioalbumi The Book Of Souls julkaistiin vuoden 2015 syyskuussa. Osta musiikkia netistä. Buumi on 100% kotimainen mp3 musiikkikauppa josta mp3 musiikin ostaminen ja lataaminen on laillista ja turvallista. Maksutavaksi voit valita suomalaisia verkkopankkeja tai luottokorttimaksun. Voit myös ostaa biisit mobiililaitteellasi. Buumi on suomen pisimpään yhtäjaksoisesti puhelimen soittoääniä ja digitaalista mp3 musiikkia verkossa tarjonnut palvelu.