• Rajaa hakutulosta:

Erin

Erin

Erin nousi kuuluisuuteen Nylon Beat -tyttöduosta. Hän ja Jonna julkaisivat yhteensä kahdeksan albumia, jotka ovat myyneet reilusti yli 400 000 kappaletta. Nylon Beat pisti pillit pussiin 31.12.2003.

Tämän jälkeen Erin pakkasi laukkunsa ja muutti Irlantiin. Hän ryhtyi musiikinopiskelijaksi, aloittaen alkeista. Hän sai Irlannista käteensä paperin, jossa luki muusikon perustutkinto. Vuonna 2008 hän julkaisi omakustanteena englanninkielisen singlen Sarah.

Suunnitelmat kielestä ja esikoisalbumista muuttuivat. Erin otti kynän käteen ja alkoi kirjoittamaan lauluja suomeksi. Moni sanoituksista meni roskiin ja joskus tuntui, että paperille ei syntynyt mitään. Osta musiikkia netistä. Buumi on 100% kotimainen mp3 musiikkikauppa josta mp3 musiikin ostaminen ja lataaminen on laillista ja turvallista. Maksutavaksi voit valita suomalaisia verkkopankkeja tai luottokorttimaksun. Voit myös ostaa biisit mobiililaitteellasi. Buumi on suomen pisimpään yhtäjaksoisesti puhelimen soittoääniä ja digitaalista mp3 musiikkia verkossa tarjonnut palvelu.

Kaksi vuotta myöhemmin albumi Hunningolla näki päivänvalon 25.5.2011. Omat sävellykset ja sanoitukset ovat täyttäneet albumin. Albumista tuli menestys: 47 viikkoa Suomen virallisella albumilistalla ja jättihiteiksi muodostuivat biisit: Vanha nainen hunningolla, Popeda, Vanha sydän ja On elämä laina. Albumi on myynyt tähän mennessä yli 55 000 kappaletta.

Erin nähtiin syksyllä 2012 Vain elämää -ohjelmassa, josta tuli ilmiö. Erinin tulkinnat esimerkiksi Kaija Koon Vapaa -kappaleesta saivat katsojat kyyneliin. Ohjelmassa esitetyistä kappaleista suurimmaksi hitiksi nousi Erinin versio Cheekin Mitä tänne jää -biisistä. Se keikkui radiolistojen kärjessä viikkoja. Ohjelmassa kuulluista kappaleista julkaistiin kaksi albumia, jotka ovat myyneet yhteensä yli 285 000 kappaletta.

7.6.2013 Erin julkaisi toisen sooloalbuminsa Sä osaat!. Levyltä julkaistu single Ei taida tietää tyttö pinkaisi Suomen radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi kahdessa viikossa. Albumi puolestaan meni suoraan virallisen albumilistan kärkeen. Levy myi viikossa platinaa eli yli 20 000 kappaletta.

Soittoäänet

Albumit

Kappaleet