• Rajaa hakutulosta:

Cheek

Cheek

Suomalaisen hiphopin kultapoika Cheek alias Jare Henrik Tiihonen aloitti musiikin tekemisen alkeellisessa kotistudiossaan vuonna 1998. Kahden omakustanne albumin jälkeen hän solmi levytyssopimuksen Sony Music Finlandin kanssa. Cheekin levy-yhtiö debyytti Avaimet Mun Kulmille näki päivänvalon keväällä 2004. Albumilta lohkaistiin kaksi hittisingleä Avaimet mun kiesiin ja Raplaulajan vapaapäivä, joista jälkimmäinen oli kesän 2004 soitetuimpia kappaleita Suomessa. Hyvin menestyneen debyyttialbumin jälkeen Cheek julkaisi toisen pitkäsoittonsa Käännän sivuu (2005), myös tältä albumilta soittolistojen kärkeen kohosi single Liiku.

Syksyllä 2006 Cheek julkaisi albumin ryhmänsä Herrasmiesliigan (Cheek, Brädi ja TS) kanssa ja kehitteli samalla uutta soolomateriaalia. Työn tuloksena syntyi vuonna 2007 ilmestynyt Kasvukipuja-albumi. Tämän julkaisun yhteydessä Cheek vaihtoi levy-yhtiön hiphop-musiikkiin erikoistuneeseen Rähinä Recordsiin.

Cheekin lopullinen läpimurto tapahtui keväällä 2008, kun hän julkaisi neljännen sooloalbuminsa Kuka sä oot. Tältä levyltä irrotettiin singleksi vuoden viralliseksi kesähitiksi valittu ja monissa yhteyksissä palkittu Liekeissä. Kultaa myynyt Kuka sä oot -albumi nosti kotimaisen hiphopin kysynnän aivan uudelle tasolle. Aina urallaan ahkerana keikkailijana tiedetty Cheek on 2008 lähtien kiertänyt suomea yli 120 shown vuositahtia.

Seuraavaksi oli vuorossa albumit Jare Henrik Tiihonen 1 (2009) ja Jare Henrik Tiihonen 2 (2010), joilta hiteiksi nousivat Jos mä oisin sä, Mitä tänne jää, Jippikayjei ja Maanteiden kingi. Useita kultalevyjä myynyt sekä Emma-palkittu Cheek on ollut viime vuodet yksi Suomen menestyneimmistä ja eniten keikkailevista artisteista. Miehen musiikkivideoita on katsottu Youtubessa yli 25 miljoonaa kertaa.

Vuosi 2012 käynnistyi muutoksilla. Cheek perusti oman levy-yhtiön Liiga Music. Hän julkaisi uuden albuminsa Sokka irti huhtikuussa. Tältä albumilta on noussut jättihiteiksi nimikkokappale Sokka irti ja Syypää sun hymyyn feat. Yasmine Yamako. Albumi on myynyt yli 28 000 kappaletta. Cheek nousi supertähteyteen viimeistään esiintymisillään Vain Elämää sarjassa. Vaikka miehen musiikista ollaan montaa mieltä, hittejä Jare kyllä osaa suoltaa. Osta musiikkia netistä. Buumi on 100% kotimainen mp3 musiikkikauppa josta mp3 musiikin ostaminen ja lataaminen on laillista ja turvallista. Maksutavaksi voit valita suomalaisia verkkopankkeja tai luottokorttimaksun. Voit myös ostaa biisit mobiililaitteellasi. Buumi on suomen pisimpään yhtäjaksoisesti puhelimen soittoääniä ja digitaalista mp3 musiikkia verkossa tarjonnut palvelu.

Soittoäänet

Albumit

Kappaleet