• Rajaa hakutulosta:

Apulanta

Apulanta

Ehdottomasti Suomen menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva Apulanta on vuonna 1991 Heinolassa perustettu rockyhtye, joka on julkaissut suosion siivittämällä urallaan yhteensä 11 albumia, 5 kokoelmalevyä, ja lukuisan määrän sinkkuja. Bändin levyjä on myyty yhteensä yli 600 000 kappaletta ja yhtyeen jäsenet ovatkin saaneet ripustaa jalometallia seinille tiuhaan tahtiin.

Bändin nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat perustajajäsenet Toni Wirtanen(laulu,kitara), Sipe Santapukki(rummut) sekä Sami Lehtinen(basso). Apulannan kaikki kappaleet on säveltänyt ja sanoittanut Toni Wirtanen. Yhtye herätti aikoinaan kiinnostusta punk-asenteensa ja tee se itse- meiningin ansiosta. Bändi on julkaissut kaikki levynsä lahtelaisen levy-yhtiö Levy-yhtiön kautta vuoden 2007 loppuun asti, jonka jälkeen yhtye siirtyi omakustanteiseksi. Ensimmäinen omakustanteena julkaistu, Apulannan uran juhlallisesti kymmenes studioalbumi, Kuutio – kuinka aurinko voitettiin ilmestyi vuoden 2008 lopulla myyden pian platinaa, eli yli 30 000 levyä. Muita platinaa myyneitä albumeita ovat mm.: Heinola 10, Hiekka, Kiila ja Eikä vielä ole edes ilta.

Vuonna 2009 Apulanta perusti uuden levymerkin Päijät-Hämeen Sorto&Riisto:n, jonka artisteihin lukeutui pitkänlinjan naisartisti Kaija Koo.

Apulannan tuorein, 14.3.2012 julkaistu pitkäsoitto, Kaikki kolmesta pahasta myi kultaa heti ilmestymisviikollaan sekä voitti hiljattain Emma-patsaan Vuoden Rock-albumi kategoriassa. Levyltä lohkaistut singlet Zombeja! ja Aggressio ovat nousseet suuriksi radiohiteiksi kautta maan.

24.6.2013 yhtye julkisti uuden singlebiisin Poltettu karma. Kappaleen länkkäriaiheisin musiikkivideon on ohjannut bändin ex-basisti ja pitkäaikainen ystävä Tuukka Temonen.

Aktiivisesti keikkaileva bändi lähtee kesän keikkojen jälkeen ainutlaatuiselle Euroopan kiertueelle, josta palattuaan yhtye jatkaa keikkailua koti Suomessa.

Heinolalainen punkrock -trio jyrää, ja kansa tykkää! Osta musiikkia netistä. Buumi on 100% kotimainen mp3 musiikkikauppa josta mp3 musiikin ostaminen ja lataaminen on laillista ja turvallista. Maksutavaksi voit valita suomalaisia verkkopankkeja tai luottokorttimaksun. Voit myös ostaa biisit mobiililaitteellasi. Buumi on suomen pisimpään yhtäjaksoisesti puhelimen soittoääniä ja digitaalista mp3 musiikkia verkossa tarjonnut palvelu.

Soittoäänet

Albumit

Kappaleet